6 fructe care te vor ajuta sa iti reduci nivelul de acid uric din sange

Nivelul ridicat de acid uric poate conduce la o forma de artrita cunoscuta sub numele de guta. Pentru prevenirea acestei probleme, este important sa ne pastram obiceiurile alimentare sanatoase si sa administram tratamentele medicale corecte.

O dieta slaba in calorii, consumul unor cantitati mari de peste, carne sau de alcool reprezinta factori ce pot creste nivelul de acid uric din sange. O alimentatie bogata in legume si fructe ar putea ajuta in acest sens.

Mai jos vei putea gasi 6 fructe care, daca reusesti sa le incluzi in dieta, vor reduce nivelul de acid uric din sange:

Fructele citrice

Mandarinele, limetele, portocalele, lamaile si grapefruit-ul sunt perfecte pentru eliminarea excesului de acid uric, deoarece au un continut ridicat de vitamina C. S-a dovedit ca vitamina C are abilitatea de a reduce prezenta acestei chimicale in sange.

Banane

Bananele sunt foarte benefice pentru scaderea nivelului de acid uric. O dieta alcatuita doar din banane, formata din 8-9 banane consumate regulat timp de trei sau patru zile, ar putea ajuta la calmarea inflamatiilor si a durerilor din articulatii, probleme cauzate de guta sau de alte forme de artrita.

Capsuni

Capsunile sunt unele dintre cele mai bune fructe in vederea reducerii nivelului de acid uric. Acest fapt se datoreaza abilitatii lor de a neutraliza compusii chimici din corp. Pot fi consumate direct sau incluse in smoothie-uri.

Mere

Merele contin acid malic, care neutralizeaza acidul uric si confera o alinare celor care sufera de dureri. Se recomanda consumul unui mar pe zi dupa fiecare masa.

Cirese

Ciresele contin o substanta cu proprietati antiinflamatoare numita antocianina, care ajuta la reducerea nivelului de acid uric din sange. Respectiva substanta previne cristalizarea si depunerea acidului uric in articulatii.

De asemenea, are capacitatea de a neutraliza alte tipuri de acizi, astfel prevenind inflamatiile si durerile. Doza zilnic recomandata de cirese este 200 gr., cantitate suficienta si eficienta in vederea reducerii nivelului de acid uric din sange.

Mure

Murele sunt bogate in antocianina si vitamina C, care ajuta la scaderea nivelului de acid uric.

Stii si alte fructe care incurajeaza reducerea nivelului de acid uric din sange? Daca te-ai confruntat cu aceasta problema si resimti simptome asemanatoare celor induse de guta, este important sa mergi la medic.

Related Articles

Cele mai recente