Un dormitor amenajat corespunzător te va ajuta să obții un somn odihnitor ori de câte ori vei dori să dormi. Alegerea elementelor potrivite și organizarea dormitorului vor face o diferență semnificativă în calitatea somnului. Iată care sunt elementele pe care trebuie să le conțină un dormitor pentru a te odihni corespunzător:

Patul și salteaua

Patul este piesa centrală a oricărui dormitor, iar alegerea acestuia trebuie făcută cu grijă. Salteaua trebuie să fie de calitate, confortabilă și să ofere suport adecvat pentru spate. Optează pentru o saltea care să se potrivească nevoilor tale, fie că este ortopedică, cu memorie sau cu arcuri. Pernele și lenjeria de pat trebuie să fie, de asemenea, de calitate și să îți ofere confortul necesar.

Dacă vrei să cumperi cele mai bune saltele, cele mai bune perne, cele mai bune pilote sau cea mai bună lenjerie de pat sau alte produse bune pentru casă și gradine uită-te pe blogul Gotof. Acolo vei găsi ghiduri de cumpărături cele mai bune produse recomandate.

Lumină adecvată

Iluminatul dormitorului trebuie să fie făcut cu o lumină caldă și relaxantă, aceasta te va ajuta să creezi un mediu care pregătește corpul pentru somn. De exemplu o lampă de noptieră cu lumină răspândită uniform care nu creează umbre puternice este perfectă pentru dormitor.

De asemenea ar fi bine ca iluminarea să aibă sistem de reglare a intensității, astfel veți putea crea o atmosferă relaxantă înainte de culcare care nu pune presiune pe ochi.

Elemente de decor minimalist

Legat de design un sfat pe care vi-l pot da este să evitați supraîncărcarea dormitorului cu prea multe obiecte de decor. Un design minimalist care să conțină doar câteva elemente de decor alese cu atenție cum ar fi tablourile sau plantele de interior pot crea o atmosferă plăcută și relaxantă.

Temperatură și ventilație

Temperatura este un factor foarte important care poate dicta cât de calitativ va fi somnul dumneavoastră. La nivel global o temperatură optimă pentru dormitor este cuprinsă între 18 și 20 de grade Celsius. Ventilarea este și ea la fel de importantă deoarece asigură un flux de aer proaspăt în mod constant.

Așadar vă recomand să vă asigurați că aveți un sistem de ventilație eficient și că puteți regla temperatura în dormitor după preferințele dumneavoastră.

Draperii opace

Draperiile opace cred că sunt absolut necesare mai ales în sezonul cald al anului când ziua este mult mai lungă. Vara în cele mai calde luni afară începe să se lumineze afara undeva pe la ora 5 și să se întunece undeva după ora 21.

Folosind astfel de draperii veți bloca ca lumina să intre în dormitor și veți putea dormi în mod corespunzător. În plus aceste draperii opace sunt foarte utile și pentru persoanele care locuiesc în zone unde noaptea există multă lumină artificială.

Culori calde și neutre

Este important să folosiți colori calde și neutre în dormitor deoarece acestea influențează starea de spirit și capacitatea de a te relaxa. Culorile precum bej, crem, gri deschis sau chiar diferite nuanțe de albastru sunt perfecte pentru a crea un mediu calm și odihnitor.

Așadar amenajarea dormitorului folosind aceste elemente vă vor ajuta să creați din dormitor un spațiu perfect pentru relaxare și odihnă. Probabil deja știți și dumneavoastră că somnul de calitate este cheia unei vieți sănătoase și pline de energie, așa că merită să acordați atenția cuvenită amenajării acestui spațiu important din locuința dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *